Piskótához:
2*3 tojás
2*3 ek cukor
2*3 ek liszt
Csokikrémhez:
1 cs étcsokoládés pudingpor
4 dl tej
5 ek cukor
125 g margarin
Díszítéshez:
sötét zöldre színezett fondant
piros fondant
fehér fondant
Először a krémet készítjük el. Ehhez egy lábasban 5 ek cukorral felforralunk 3 dl tejet, közben a
maradék tejben
csomómentesre keverjük a pudingport. Miután felforrt a tej,
hozzákeverjük a pudingot, majd addig főzzük, míg
megfelelő sűrűségű nem
lesz. Ha elkészült, hűlni hagyjuk. Mikor kihűlt a puding, az előzőleg habosra kikevert margarinhoz keverjük.
A
piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény
habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgákat, majd a lisztet. A
masszát egy 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180
fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezt a
műveletet még egyszer ismételjük meg, hogy 2 lap piskótát kapjunk.
Mikor
kihűlt a piskóta, egy tálcára elkezdjük rétegezni a
piskóta-csokikrém-piskóta sorrendben. Végül a tortát kívülről is
körbekenjük a csokikrémmel, hogy megtapadjon benne a fondant.
Ezután
kinyújtjuk a sötétzöld fondant, beburkoljuk vele a
tortát, és a szélét kézzel összecsippentjük, hogy megkapja a söröskupak oldalán levő "barázdákat". Ezután betűkiszúróval kiszúrjuk a betűket (vagy ha nincs ilyen eszközünk, akkor kés segítségével vágjuk ki őket a fondantból), középre egy fehér kört szaggatunk és egy piros csillagot. Ha mindent kiszúrtunk, a fondant "díszítést" benedvesítjük, és ráhelyezzük a sötétzöld alapra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése