2013. március 10., vasárnap

Heineken söröskupak torta

Ismét eljött a március, és ezzel egy időben a család három tagja is egy évvel idősebb lett. A tavalyi fényképezőgép torta, puncstorta és csokileveles, epres csokitorta után idén is valamilyen személyes tortával szerettem volna meglepni az ünnepelteket. Először húgom barátját lephettem meg ezzel a Heinekenes söröskupakra hasonlító tortával. A visszajelzés alapján tetszett és ízlett is mindenkinek; remélem nektek, a blogom olvasóinak is hasonlóképp elnyeri majd a tetszéseteket. :)




Piskótához:
2*3 tojás
2*3 ek cukor
2*3 ek liszt

Csokikrémhez:
1 cs étcsokoládés pudingpor
4 dl tej
5 ek cukor
125 g margarin

Díszítéshez:
sötét zöldre színezett fondant
piros fondant
fehér fondant

Először a krémet készítjük el. Ehhez egy lábasban 5 ek cukorral felforralunk 3 dl tejet, közben a maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport. Miután felforrt a tej, hozzákeverjük a pudingot, majd addig főzzük, míg megfelelő sűrűségű nem lesz. Ha elkészült, hűlni hagyjuk. Mikor kihűlt a puding, az előzőleg habosra kikevert margarinhoz keverjük.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgákat, majd a lisztet. A masszát egy 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezt a műveletet még egyszer ismételjük meg, hogy 2 lap piskótát kapjunk.
Mikor kihűlt a piskóta, egy tálcára elkezdjük rétegezni a piskóta-csokikrém-piskóta sorrendben. Végül a tortát kívülről is körbekenjük a csokikrémmel, hogy megtapadjon benne a fondant. 
Ezután kinyújtjuk a sötétzöld fondant, beburkoljuk vele a tortát, és a szélét kézzel összecsippentjük, hogy megkapja a söröskupak oldalán levő "barázdákat". Ezután betűkiszúróval kiszúrjuk a betűket (vagy ha nincs ilyen eszközünk, akkor kés segítségével vágjuk ki őket a fondantból), középre egy fehér kört szaggatunk és egy piros csillagot. Ha mindent kiszúrtunk, a fondant "díszítést" benedvesítjük, és ráhelyezzük a sötétzöld alapra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése