18 cm-es piskótához:
3*2 tojás
3*2 ek cukor
3*2 ek liszt
Vaníliakrémhez:
1 cs vaníliás pudingpor
3,5 dl tej
4 ek cukor
125 g margarin
Meggyzseléhez:
3 dl meggylé (+ ha nincs 3 dl, akkor egészítsük ki vízzel)fél üveg meggybefőtt
1 cs vaníliás pudingpor
Díszítéshez:
szeletelt mandula
Először
a krémet készítjük el. Ehhez 2 dl tejet felteszünk főni a cukorral,
közben a maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport. Miután
felforrt a tej, hozzákeverjük a pudingot, majd addig főzzük, míg
megfelelő sűrűségű nem lesz. Ha elkészült, hűlni hagyjuk. Mikor kihűlt a
puding, az előzőleg habosra kikevert margarinhoz keverjük.
A meggyzselénél is az előzőekhez hasonlóan járunk el, csak itt 2 dl víz és meggylé keverékét tesszük fel forrni, a maradék folyadékban pedig elkeverjük a pudingot, majd megfelelő sűrűségűre főzzük. Mikor kész, elzárjuk alatta a gázt, és belekeverjük a meggyszemeket is.
A meggyzselénél is az előzőekhez hasonlóan járunk el, csak itt 2 dl víz és meggylé keverékét tesszük fel forrni, a maradék folyadékban pedig elkeverjük a pudingot, majd megfelelő sűrűségűre főzzük. Mikor kész, elzárjuk alatta a gázt, és belekeverjük a meggyszemeket is.
A
piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény
habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgákat, majd a lisztet. A
masszát egy 18 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180
fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Ezt a
műveletet még kétszer ismételjük meg, hogy 3 lap piskótát kapjunk.
Mikor
kihűlt a piskóta, egy tálcára elkezdjük rétegezni
piskóta-krém-meggyzselé-piskóta-krém-meggyzselé-piskóta, de hagyjunk bőven
krémet a díszítéshez is. Az egész tortát vékonyan körbekenjük vaníliakrémmel, majd az oldalát megszórjuk mandulával. Végül a tetejét felváltva díszítjük habzsákba vagy zacskóba töltött vaníliakrémmel és meggyzselével.
Én a köztes piskóta lapokat csak kés segítségével megkentem a krémekkel, de ha van valakinek kedve és ideje, akkor ajánlom, hogy a torta belsejét is a körkörös megoldással díszítsük.
Én a köztes piskóta lapokat csak kés segítségével megkentem a krémekkel, de ha van valakinek kedve és ideje, akkor ajánlom, hogy a torta belsejét is a körkörös megoldással díszítsük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése