Piskótához:
2*6 tojás
2*6 ek cukor
2*4 ek liszt
2*2 ek kakaópor
2*2 ek kakaópor
Csokikrémhez:
2 cs étcsokis pudingpor
8 dl víz
10 ek cukor
250 g margarin
60 g olvasztott étcsoki
2-3 ek kakaópor
2-3 ek kakaópor
Díszítéshez:
fehér, piros, zöld, narancssárga fondant
1 cs kakaós Jó Reggelt keksz
1 cs kakaós Jó Reggelt keksz
Először a krémet készítjük el. Ehhez 5 dl vizet felteszünk főni a cukorral, közben a maradék vízben csomómentesre keverjük a pudingport. Miután felforrt a víz, hozzákeverjük a pudingot, majd addig főzzük, míg megfelelő sűrűségű nem lesz. Ha elkészült, hűlni hagyjuk. Miután kihűlt a puding, az előzőleg habosra kevert margarinhoz adjuk, majd jól kikeverjük. Ehhez pedig leginkább a színe miatt hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és a 2-3 ek kakaóport. (De ez a művelet el is hagyható, csak nekem nem tetszett,hogy úgy kifakult a krém a margarin miatt.)
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgákat, majd a lisztet. A masszát egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezt a műveletet még egyszer ismételjük meg.
Mikor kihűlt a piskóta, vágjuk ketté, és így 4 piskótalapot kapunk. Egy tálcára elkezdjük rétegezni piskóta-krém-piskóta-krém-piskóta-krém-piskóta-krém sorrendben. A tetejét csillagcsöves nyomózsák segítségével tetszőlegesen feldíszítjük.
A tetejére föld gyanánt klopfolóval összetörünk egy csomag kakaós Jó Reggelt kekszet, majd megszórjuk a torta a tetejét. A végén, de nem utolsó sorban elkészítjük a kertebe való zöldségeket is. Én próbáltam a legegyszerűbbeket megformázni, így születtek meg a paradicsomok a szélére, belülre pedig saláták, fehér répák (v inkább retek? :) ), karfiolok és a sárgarépák. De persze a zöldségek milyenségének és mennyiségének csak a képzeletünk illetve nagyobb részt a kézügyességünk szabhat határt. Hát nekem így sikerült, de azért nem vagyok annyira maximalista, elsőre szerintem nem is lettek olyan rosszak... vagy?
A tetejére föld gyanánt klopfolóval összetörünk egy csomag kakaós Jó Reggelt kekszet, majd megszórjuk a torta a tetejét. A végén, de nem utolsó sorban elkészítjük a kertebe való zöldségeket is. Én próbáltam a legegyszerűbbeket megformázni, így születtek meg a paradicsomok a szélére, belülre pedig saláták, fehér répák (v inkább retek? :) ), karfiolok és a sárgarépák. De persze a zöldségek milyenségének és mennyiségének csak a képzeletünk illetve nagyobb részt a kézügyességünk szabhat határt. Hát nekem így sikerült, de azért nem vagyok annyira maximalista, elsőre szerintem nem is lettek olyan rosszak... vagy?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése