Nagymamámék holnap a barátaikkal is megünneplik a mama szülinapját, erre az alkalomra készítettem nekik ezt a gyümölcstortát.
Piskótához:
2*3 tojás
2*3 ek cukor
2*3 ek liszt
Vaníliakrémhez:
1 cs vaníliás pudingpor
3,5 dl tej
4 ek cukor
125 g margarin
ananász és eper
Díszítéshez:
1 cs piros tortazselé
Először
a krémet készítjük el. Ehhez 2,5 dl tejet felteszünk főni a cukorral,
közben a maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport. Miután
felforrt a tej, hozzákeverjük a pudingot, majd addig főzzük, míg
megfelelő sűrűségű nem lesz. Ha elkészült, hűlni hagyjuk.
A
piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény
habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgákat, majd a lisztet. A
masszát egy 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180
fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezt a
műveletet még egyszer ismételjük meg, hogy 2 lap piskótát kapjunk.
Mikor
kihűlt a piskóta, egy tálcára elkezdjük rétegezni
piskóta-krém-ananász-piskóta-krém-ananász és barack sorrendben, úgy
hogy maradjon krém a díszítéshez is.
A tortazselét a tasakon levő utasítás szerint elkészítjük, majd a torta tetejére öntjük.
A krémmel díszítetted? Először azt hittem hogy tejszín. Nem olvad meg a habzsákból nyomott krém széle, amikor ráöntöd a gyümölcsre a meleg zselét?
VálaszTörlésIgen, a krémmel díszítettem. Lehet, hogy azért láttad a fotón tejszínnek, mert elég sötét volt már, amikor a kép készült ... A zselét pedig mielőtt ráöntöm a gyümölcsökre, kicsit lehűtöm, de vigyázni kell nehogy besűrűsödjön, mert akkor egyenetlen lesz a torta teteje.
VálaszTörlésEz is nagyon finom lehet.
VálaszTörlés:) és nem utolsó sorban még gyorsan el is készült
VálaszTörlés